17 Mart 2010

Sentetik Akustik




Sakin'in bu sezon Ghetto'daki son konseri çok farklı bir formatla karşımıza çıkacakmış Haydi bunu biletixten dinleyelim: "Bütün sezon GHETTO'da sürdürdüğü konser serisinin bu son ayağında, Sakin ilk defa sergileyeceği bir konser formatıyla sahne alıyor: SENTETİK AKUSTİK. Grubun ilk albümü ‘Hayat’ta yer alan şarkılarının akustik versiyonlarının yanı sıra, dinleyicileri yeni albümde yer alacak şarkılar ve yerli-yabancı sürpriz bazı coverların olduğu bambaşka bir konser bekliyor. Sakin'i değişik bir enstrümantasyon ve icrayla izlemeye hazır olun!"

Bu yazıyı okumak bile insanı heyecanlandırıyor. Hem de bu kez bize bir kıyak yapılmış, biletler sadece 25 TL Bu knoser kaçmamalı...


Yer: Ghetto | Tarih: 9 Nisan | Saat: 22:30

Bugün Hepimiz İrlandalı'yız




İçimdeki İrlandalı kıpır kıpır bugün, çünkü bugün tüm yıl beklediğimiz o büyük gün, St Patrick günümüz kutlu olsun yoldaşlar !

Bugün yeşil giyinmeye özen gösterin, irish publara akın, şansınızın yanınızda olduğunu hissedin, etrafınıza "Kiss me , I'm Irish" diye bağırın. Sakin'in dediği gibi " Bugün senin günün" ama onu da mahvetmeyin olur mu ?

Eminönü - Kadıköy Arası Hiç Bu Kadar Uzun Olmamıştı

Başlığa nazaran yazı çok kısa kalacak. Çünkü her şey çok net, "story of my life" ameka.

Dersim 12ye doğru bitti, yemekte sütlaçın olduğunu öğrenince soluğu yemekhanede aldık, yemekten sonra bizim "team" satıcı olduğundan batak oynama şansı yoktu ben de bari evde tek başıma keyif yapayım Lost'u erken izleyim diye koşturarak motor iskelesine gittim. akbili bastım baktım bir motor kalkıyor, üzerinde de Kadıköy falan yazıyor atladım tabii ki, ama nerden bileyim ben motorun Karaköy'e gideceğini ? Çok uzun, çok çok uzun bir yolculuktan sonra (45 saniye) Karaköy'e vardık ! Halatçı abinin de yardımıyla bana "direkt" Kadıköy'e gideceği söylenen yandaki motora atladım, taktım kulaklığı geçtim en arkay, ama şanssızlıklar bunla da bitmiyor ki yine uzun bir aradan sonra (45 saniye) bir baktım ki tur-yol'cu abilerden biri ön tarafta zıplıyor, beni çağırmaya çalışıyormuş meğersem Evet bildiniz, bu motor da sadece Karaköy - Eminönü arası yapıyormuş en sonudna yandaki motora atladım, "nihayet" bu seferki yolculuğumuz 20 dakika sürdü, kendimi "şanslı" hissettmem gerekmez sanırım

Sorna da niye karamsarsın derler bana, ulan bir insanın irili ufaklı tüm işleri mi ters gider ? 40 gğn 40 gecelik bir "abdeste" ihtiyacım var.

16 Mart 2010

Sakin'in Değiştirdikleri

Bu sorunun onlarca cevabı olabilir: Hayata bakış açımı, yaşama nedenimi, müzik zevkimi hedede hödödö diye artistik cevaplar verebiliriz, ama herkesin gözünden kaçan bir husus var, Sakin öyle bir alışkanlığı değiştirdi ki, bu bence devrim niteliğinde bir olaydır. Yıllardır hepimiz, halkımız, vatandaşlarımız bir seyahata çıkmadan bir gece önce gerek facebooklarına, gerek msnlerine, son zamanlarda da twitterlarına "xxx yolcusu kalmasın" yazarlardı. Ama Sakin sağolsun, en azından Ankara için, bu alışkanlıklığımız değişti ! Artık bir Sakin sever Ankara'ya gidecekse, bir gece öncesinden sosyal paylaşım ağlarındaki iletisini "Ankara yolcusu kalmasın !" diye değil, "Bir kıpır içim bugün, durmuyor. Yolculuk Ankara !" olarak değiştiriyor.

Bu da kendi çapımızda tekil hayatımızın bir devrimi olabilir, yaptığımız devrimleri küçümsemeyelim, sonuçta tekil bir hayatımız var, hamlelerinin de sınırlı olması doğal. Darısı Sakin sever olmayanların başına...

Alicia Keys - How to Save a Life




Coverlara zaten bayılırım, hele bu coverlanan şarkı çok sevdiklerim arasındaysa bayılma katsayım artar, bazen bunlara ek olarak coverlayan kişiyi de çok seviyor oluyorum, işte o zaman değmeyin keyfime ! How to Save a Life'ı The Fray'den bilmeyen yoktur, derin sözlerini piyanoyla harmanlamış, oldukça etkileyici bir şarkıdır. Bu tip şarkıların coverlanmasını hep dört gözle beklemişimdir, hele ki piyano ağırlıklı bu şarkının piyano deyince akla gelen 4-5 isimden biri olan Alicia Keys tarafından coverlanmış olması benim için bulunmaz bir nimettir.

Hanı bazı coverlar vardır, şarkının size orjinalinde hissetmediğiniz kısımlarını hissettirir, bu şarkının orjinalini daha kötü yapmaz, sadece şarkıya bakış açınızı değiştirip sizi şarkıya bir başka yönden bağlar. Bu coverda da tam bu olay başıma geldi. "He will do one of two things: He will admit to everything or he'll say he's just not the same and you'll begin to wonder why you came." Nasıl olur da bu muhteşem sözleri daha önce fark edememişim ? Demek ki Alicia Keys gibi şarkıyı daha fazla hissederek söyleyen birilerine ihtiyacım varmış.

Hepimizin başına gelmez mi bu ? Her şeyi kabul etmekle, farklı olmak arasında seçim yapmak zorunda kalırız hep. Hiç düşündünüz mü siz hangi tipe giriyorsunu ? Farklı olanların karşısı niye hep boş kalır peki ? Neden tek tip insan olmak zorunda bırakılıyoruz ? Çok mu farklı yollara çektim konuyu acaba, ama bu sözler bana bunları hissettiriyor. Ayrıca çok soru sormuşum. Ben bunlar üzerine biraz kafa yorayım...

İkarus'lü Sayfa

Burası tekil hayatların yaptığı devrimlerle çok ilgili bir blog olduğundan logoda idolümüz İkarus'un olmaması büyük bir ayıptı, bunu da giderdik. Logo için Behçet'e teşekkürler. Kendisi süpersonik bir tasarımcıdır, işiniz düşerse: "bcaglar@ymail.com" (Reksan Reklam sunar.)

14 Mart 2010

Teker Teker Gelin !

* 20 Mart The Subways: 25 TL
* 2 Nisan IAMX: 25 TL
* 7 Mayıs Anathema: 40 TL
* 22 Haziran The Cranberries: 78 TL

Ve daha Masstival'dir, One Love'dır açıklanmadı. Sanırım hepsi sözleşmiş, bu yıl beni batırmak için toptan geliyorlar. Feci bir şekilde arada akldım, dördüne de gitmek istiyorum ama zor görünüyor. Baba duy beni !