31 Ekim 2009

Günün Şarkısı: R.E.M. - I'll Take The Rain




Mümkünse yağmur altında, yemiyorsa dışarda yağmur yağarken pencere kenarında dinlenilmesi gereken bir şarkı..."Kemikten" REM hayranı olmayanların da bayılacağı, duygu yüklü, vurucu sözlere sahip olan bu şarkı grubun 2001 çıkışlı "Reveal" albümünde yer almıştır. Şarkının kendisi de akustik olsa da daha sonradan MTV Unplugged konserinde söylenen versiyonu orjinalinden daha etkileyici ve şarkıya daha uygun gibi geliyor bana.


<<< the rain came down
the rain came down on me.

the wind blew strong
the summer song
fades to memory

I knew you when
I loved you then
the summer's young and helpless.

you laid me bare
you marked me there
the promises we made.

I used to think
as birds take wing
they sing through life so why can't we?
if you cling to this
and claim your best
if this is what you're offering
I'll take the rain
I'll take the rain


the nighttime creases
summer schemes
and stretches out to stay.
the sun shines down
you came around
you love easy days.

but now the sun,
the winter's come.
I wanted just to say
that if I hold
I'd hope you'd fold
open up inside, inside of me.

I used to think
as birds take wing
they sing through life so why can't we?
if you cling to this
and claim your best
If this is what you're offering
I'll take the rain
I'll take the rain


this winter song
I'll sing along
I've searched its still refrain
I'll walk alone
I've given this, take wing
celebrate the rain.

I used to think
as birds take wing
they sing through life so why can't we?
if you cling to this
and claim your best
If this is what you're offering
I'll take the rain
I'll take the rain
I'll take the rain. >>>

Youtube

30 Ekim 2009

Mülakatta Yapılmaması Gereken Şeylerden Biri

Karşınızdaki işe alım uzmanı size "Neden insan kaynakları?" diye sorarsa, sakın ha "Çünkü, genelde bayanlar çalışıyor ben de bayan muhabbetlerini severim, daha seviyeli oluyorlar, daha zevkli geçiyor zaman. Mesela erkek arkadaşlarımla takılırken -heyt höyt- şeklindeki muhabbetlere kız arkadaşım ve arkadaşlarıyla takılırken maruz kalmıyorum. "tipinden bir cevap vermeyin.

Twitter




Çoğu kişinin "sadece 140 karakterle sınırlı -durumunu- yazabiliyorsun" dediği ve haklı olduğu Twitter çılgınlığı gitgide büyüyor. Yerli - yabancı birçok ünlünün de twitter hesabı olmasınınsa bunda payı çok büyük. Zaten -anti-Twittercıların- 140 karakterlik durumu kimsenin umrunda değil, yazmanıza gerek yok ama sırf ünlülerin birbirleriyle sürekli yazışmasını takip etmek için bile Twitter hesabı alınır ! Ahmet Hakan'ın ona buna laf sokması, Nil'in sürekli lalalala tipinde birşeyler yazması, Oray Eğin'in köpeğine online yas tutulması ve daha çok uzatabileceğim bu "ilginç" muhabbetlerden mahrum kalmayın, Twitter edinin.

İkinci 70ler-80ler Türk Pop Müziği Akımı




Issız Adam’la başlayan “eski” Türk popuna olan ilgi, ilk zamanlardaki hızını kaybetse de yoluna devam ediyor. Anlamazsın, Bana Yalan Söylediler gibi şarkıları adeta yeniden ünlü eden Çağan Irmak’ın Issız Adam’ından sonra yönetmenliğini Aydın Bulut’un yaptığı, oyuncuları arasında Issız Adam’ın “Ada”sı Melis Birkan, yeşilçamın favori oyuncularından Hale Soygazi ve Salih Güney’in de yer aldığı, izleyenlere Hatırla Sevgili vol.2 izlenimi veren Show TV’nin yeni dizisi “Bu Kalp Seni Unutur mu ?” da gerek filmin anlattığı yıllar gerek de sahnelerdeki duygu yoğunluklarına çok uyacak bir şekilde 70ler ve 80lerin şarkılarına sıkça yer verecek gibi. Dizinin ilk bölümündeki, sahneyle son derece uyumlu, Banu’nun “Ölsem de Bir Kalsam da Bir” şarkısı adeta gönülleri fethetti. 1979 çıkışlı bir 45lik olan şarkı, yakın zamanda Deniz Seki ve Zuhal Olcay tarafından da seslendirilmişti. Vurucu sözleri ve tipik 70ler – 80ler melodisiyle, hiç kuşkusuz her türden müzik dinleyicisine hitap eden şarkı, bizlere ileriki bölümlerde çalması muhtemel benzer enfes şarkıların da habercisi.

Youtube


21'inden Sonra Blog Açmak

........................................

Günün Şarkısı: Jason Mraz - Bella Luna




2005 çıkışlı 1 şarkıyı 2009'un sonlarına doğru keşfetmek ne kadar sinir bozucu olsa da bardağın dolu tarafına bakarak bu şarkıyı dinleyebildiğim için kendimi şanslı hissediyorum ! Girişiyle harika 1 şarkı olduğunu haber veriyor bizlere Bella Luna. Jason MrAz şarkının bazı kısımlarıdna adeta ağlıyor, çok duygulu söylüyor. Zaten şarkının şiiri andıran vurucu sözleri de ancak böyle güzel söylenebilirdi. "Bella - Beautiful - Luna - Moon" sözleri ancak bu kadar uyumlu biçimde kullanılabilir. Zaten içinde "dişi" ismi geçen hangi şarkı kötü ki ?

Bu şarkıyı elimde içkim, serin bi akşamda, yoğun ayışığının altında, kumsalda dikilip çıplak ayaklarıma su değerken dinlemek daha hoş olmaz mıydı ? Bir Bella Luna'nız olsun ya da olmasın...

Mystery the moon
A hole in the sky
A supernatural nightlight
So full but often right
A pair of eyes a closing one
A chosen child in golden sun
A marble dog that chases cars
To farthest reaches of the beach and far beyond into the swimming sea of stars

The cosmic fish they love to kiss
They're giving birth to constellations
No riffs and oh no reservation
If they should fall you get a wish or dedication
May I suggest you get the best
For nothing less than you and I
Let's take a chance as this romance is rising over before we lose the lighting
Oh bella bella please
Bella you beautiful luna
Oh bella do what you do
Do do do do do

You are an illuminating anchor
Of leagues to infinite number
Of crashing waves and breaking thunder
Tiding the ebb and flows of hunger
You're dancing naked there for me
You expose all memory
You make the most of boundary
You're the ghost of royalty imposing love
You are the queen and king combining everything
Intertwining like a ring around the finger, of a girl
I'm just a singer, you're the world
All I can bring ya
Is the language of a lover
Bella luna, my beautiful beautiful moon
How you swoon me like no other

May I suggest you get the best
Of your wish may I insist
That no contest for little you or smaller I
A larger chance yet, but all them may lie
On the rise, on the brink of our lives
Bella please
Bella you beautiful luna
Oh bella do what you do
Bella luna
My beautiful beautiful moon
How you swoon me like no other, oh oh oh

Şarkıyı Youtube'dan dinlemek için <<>>

Arda'ya Sahip Çıkmak




Ülke olarak yaptığımız en büyük hatalardan birine şu sıralar Arda Turan maruz kalıyor. Başarıda göklere çıkarıp abarttığımız değerleri, başarısız olduğu anlarda yerin dibine sokmak bizler için çok kolay.

Arda Turan'ı nasıl tanımlarsınız ? 17 yaşında A takıma çıkmış, 4 yıldır Galatasaray'ın her sezon en önemli 3 oyuncusundan biri olmuş, yürüyerek adam çalımlayan, milimetrik paslar atan, üstüne üstlük koşup mücadele eden, Türk futbolunun yıllardır beklediği yıldız adayı, şu sıralar Avrupa vitrinine sunacağımız yegane değerimiz. Peki biz bu değere hakettiği "değeri" verebiliyor muyuz ? Hayır ! Öyle olmasaydı Arda, "Yabancı bir futbolcu olsam şu an çok daha iyi yerlerde olurdum." der miydi ? Arda'nın yakasını bırakmamız lazım ki rahat rahat futbol oynasın. Önce sevgilisiyle çekilmiş fotoğraflarını yayınladılar. Bundan doğalı var mı ! Diğer yıldız adaylarımız gibi maçtan önceki gün diskoya gitmiyor Arda. Sonra tüm Türkiye için utanç kaynağı olan geçen yılki derbideki kavgada günah keçisi oldu, sanki orada tek kavga eden kendisiymiş gibi. Bu yıl başında Galatasaray kulübü muhteşem bir kararla onu kaptanlığa getirdi, bunun üzerine kaptanlığı ona yakıştırmayanlar oldu. Arda değil de kim kaptan olacak ? Her maç cinayet işleyecek gibi duran Ayhan mı ? Burnu havada yabancılar mı ? Ya da defanstaki kazmalar mı ? Son olarak da geçen haftaki derbide Cristian ile kavgası anti-Arda'cıları harekete geçirdi. Tabii ki de hiç kimse oradaki kavgayı tasvip etmiyor, ama kavgayı başlatan Cristian ve alevlendiren Bilica varken baş suçlunun yine Arda olmasını hazmedemiyorum.

30 yılda bir sahip olabildiğimiz futbol yeteneklerini harcamaktan artık vazgeçelim. Ben bir Fenerbahçe'li oalrak yazıyorum bu satırları. Sadece Galatasaraylılar değil, herkes Arda'ya sahip çıkmalı. Unutmayalım ki Cristian, Bilica ve diğerleri gelip geçici, bugün var yarın yok, ama Arda önümüzdeki 10 yıl boyunca Türk futbolu için hizmet edecek. Onun hevesini kırmayalım, destek olamıyoruz bari köstek olmayalım, Arda'yı rahat bırakalım.