22 Kasım 2009

Katy Perry - MTV Unplugged




Youtube'da Unplugged avına çıkarken Katy Perry'nin de 1 ay sonra Unplugged albümü çıkaracağı haberine rastladıktan sonra oldukça heyecanlanmıştım. Özellikle Thinking of You'nun akustik halini düşünmek bile harikaydı. Sonunda o gün geldi çattı, albüm çıkar çıkmaz torrente düştü ve büyük bir iştahla Thinking of You ile başladım. Yatana kadar dinlerim heralde düşüncesiyle açtığım şarkının bana attığı kazık çok büyük oldu. Hiç de hayal ettiğim gibi değildi. Yayıla yayıla söylemek yerine normal temposuyla söylese ne kadar da güzel olacaktı. Unplugged'dan çok konser havasında söylenmişti. Oysaki Unplugged'la Live aynı şey değildir, aynı şey olsa adı Live olurdu, yeni bir isim bulmazlardı. Unplugged demek gitar ağırlıklı, şarkının türü ne olursa olsun yavaş ve akustik söylemek demek, en azından benim için. Albümün başındaki ilk hayal kırıklığından sorna Waking Up in Vegas ve Ur So Gay'in başarılı yorumları dahi beni ikna edemedi. Katy Perry'nin Unplugged yapması için harbiden henüz erkenmiş !

Vicdan Azabı

Sınavı ciddiye almış, günler öncesinden çalışmaya başlamış, son gece ben kitabı açıp 5 dakika sonra sıkılıp kapatırken sayfalarca özet çıkarmış bir arkadaşımla aynı notu aldığım için cidden vicdanım rahat değil...

Supernatural 5x09 - The Real Ghostbusters




Bölümün adı kendini yine ele veriyor. Yine melek-şeytan savaşına yer yok. Bölümün en/tek güzel yanı uzun zamandır görmediğimiz hayalet avcılığına yer vermesi ve hayranı olduğum "vanish" sözcüğünü duymam. Tam oldukça gereksiz bir bölüm derken sölümün sonundaki Colt'la ilgili ipucu bir sonraki bölümü iple çekmemize neden oluyor.