3 Aralık 2009

Kültürel Aktivite

Ailecek tiyatroya gidiyoruz birazdan. Aile saadeti yaşayacak başka yer kalmadı sanki, zorla(n) entellik...

30 Kasım 2009

Devics Üzerinden Bencillik

Devics'in müzik dünyasına armağan ettiği şaheserlerden (Alone With You, The Man I Love, Five Seconds to Hold You, Stretch Out Your Arms, If We Cannot See) sadece 1 tanesinin lastFm'de en çok dinlenen ilk 15 Devics şarkısı arasında yer alması karşısında duyduğum tarif edilemez sevinç...

Alınacak Kitaplar Listesi

  1. Devrim Sevimay - Süreç & 29 Temmuz Sonrası Kürt Meselesi ve 27 Köşeyazarı
  2. Hüseyin Aygün - Dersim 1938 ve Zorunlu İskan
  3. Albert Camus - Yabancı
  4. Paulo Coelho - Kazanan Yalnızdır
  5. Altan Öymen - Öfkeli Yıllar
  6. Enver Aysever - Yaralısın Türkiye
  7. Soner Aydın - Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor
  8. Orhan Yeniaras - Atatürk'ün Kurduğu Türkiye Komünist Partisi ve Kurtuluş Savaşı'nda Sol Hareketler

Battık ulan battık.

Nerede O Eski New Jersey ?




New Jersey Nets, dün gece Lakers'a mağlup olarak sezon başından beri oynadığı 17. maçı da kaybetti ve bu alandaki NBA rekorunu egale etti. Önümüzdeki maçları Dallas'la, rekoru tek başlarıan elde edecek gibiler. Çok eskielri bilmesem de, hatırladığım dönemlerde Jason Kidd'li, Richard Jefferson'lu, Vince Carter'lı kadrolarıyla oldukaç zevk veren bi takımlardı. 2 yıl üst üste NBA finali oynadılar hatta. Şimdiyse tek amaçları 2010 draftında ilk sırayı almak, tabi Minnesota'ya geçilirlerse.

29 Kasım 2009

LWCT'nin Zirve Yürüyüşü

An itibariyle Love Will Come Through, lastFm listemde 351. kez çalarak 5. sıraya yükseldi. Bugün rahatlıkla 3. sıraya gelecektir.

Flash Forward'daki Tanıdık Yüzler vol. 2ve3ve4




An itibariyle 7. bölüm de bitti ve bölüm sonunda bir tanıdık sima daha oltama düştü. Daha önce de sıkça görülmesine rağmen bu sefer daha belirgin bi sahnedeki görünce, Aaron'un kızı Tracy'nin, Supernatural'ın kötü Ruby'sinden (Genevieve Cortese) başkası olmadığını öğrenmiş olduk. İleriki bölümlerde daha çok görmek istiyoruz kendisini.

Ayrıca kaç bölümdür görüyorum da yazmayı unutuyorum. Yuva bozucu şerefsiz Lloyd Simcoe rolünde de Coupling'in -aksanına kurban olduğum- oyuncusu Steve'i (Jack Davenport) görüyoruz.

Yine bu yazıyı yazarken farkettim ki, esas oğlan Mark, Enemy At The Gates filmindeki Vassili'nin Tania'sına aşık komutan Danilov'un ta kendisi. (Tanıyacağımı biliyordum !)

Sayalım bakalım kaç yapmışlar: Olivia (Lost- Penny), Simon (Lost - Charlie), Maya (The O.C. - Theresa), Lloyd (Coupling - Steve), Tracy (Supernatural - Ruby), Mark (Enemy At The Gates - Danilov)

6'yı bulduk, dahasını isteriz.

Flash Forward'daki Tanıdık Yüzlere Devam




6. bölüm itibariyle, The O.C.'deki gizli favorim Theresa'yı da (Navi Rawat) Flash Forward'da görmüş oldum. Maya, rolüyle bir lezbiyeni canlandırıyor, bu bile hala kendini favorilerimden çıkarmış değil. Kendisini yakında (harhangi)bir başrolde görmek istiyoruz.

İpek Şenoğlu'nun Müzik Zevki

Türkiye'nin gelmiş geçmiş "tek" bayan tenisçisi olsa da (Hülya Avşar'dan sonra) çok az kişi tarafından takip edilen, takip edilmeyi bırak adı bile hiç duyulmayan (Evet sana diyorum) İpek Şenoğlu'nun lastFm hesabı varmış. Hatta arkadaşlık teklifimi bile kabul ett, artık İpek Şenoğlu ile arkadaşız. Canım arkadaşım benim. Neyse konuya dönersek lastFm'deki şu yazı zaten herşeyi anlatıyor: "Your musical compatibility with ipeksenoglu is High" Yani müzik zevkine güvenilebilirrrrr (=D) Neler dinliyormuş diye tek tek bakarsak, çoğunluğu yerli bir liste görüyoruz. Candan Erçetin ve Sezen Aksu tamam da, orada gördüğüm Gökhan Özen ve Ferhat Göçer hiç olmamış İpek Hanım. Yabancılarda da DreamTv sağolsun Amy Macdonald, Norah Jones ve Snow Patrol gibi isimler var. Aaah aaah sen benle bir tanışsan seni müzikal anlamda adam ederim; ama nerdeee...

Flash Forward

Daha başlamadan Lost etkisi yaratacak denen diziyi henüz bu bayram izlemeye başladım. Aynı yapımcılara sahip Lost'la birçok ortak yanı olan dizide şimdiye kadar 2 tane de Lost'tan oyuncu transferi görüldü. (Penny ve Çarli) Konu oldukça orjinal, hatta biraz fazla orjinal olmuş. Doğaüstünün sınırlarını ne kadar zorlayacaklar şimdiden merak etmeye başladım. (Supernatural, Lost, şimdi de Flash Forward; neye inanacağımızı şaşırdık) Ayrıca, benim cahilliğimden midir nedir, oyunculardan gözümün ısırdığı, "Oha şu adam/kadın" dediğim biri henüz çıkmadı; ama iğrenç sinema kültürümle söyleyebilirim ki "Çok iyi oynuyolar be !" Son olarak da Lost'çulardan beklenmeyen bir hamle, dizide muhteşem şarkıları çalıyor. İlk 3 bölümde birer şarkı benim keşif listeme eklendi bile. Ayrıca 3. bölümde Jeff Buckley de çaldı. Lost'un koskoca 5 sezonunda sadece 1 şarkı çalması (O da Washed Away !) nedeniyle bu diziden de keşif yapılası şarkıları beklemiyordum; ama çok iyi geldi. Ne de osla artık şarkı çalmayan diziler izliyoruz, nerede o eski The O.C., One Tree Hill günleri...

Günün Şarkısı: Trespassers William - Love is Blindness

Evet bu da oldu, Trespassers Williams kendi yaptıkları süper-depresif, öldürücü, +18 şarkılarla yetinmeyip, elalemin bunalım şarkılarını da coverlamaya başladı. (Gerçi bunu coverlayalı 2 yıla yakın olmuş.) Pek çokları için dünyanın en iyi grubu olsa da U2'yu pek sevmem (One hariç) ama bu şarkının sözleri, melodisi; keşke hiç kendileri söylemeyip direkt olarak "Al Anna-Lynne'cığım, tam senlik bi' şarkı yaptık." deselermiş, tam bir TW şarkısı. Düşük (çok düşük hatta temposuz) tempolu, vurucu sözlere sahip, neredeyse unplugged, yasalara göre geçerli bir intihar sebebi sayılabilecek tam bri "shoegaze". Rahatlıkla bir "I Know", "Love You More", "Anchor" etkisi yapabilen şarkıyı benim diyen tüm Tw fanları dinlemeli...Daha nice böyle şarkıları coverlamaları dileğiyle.

Bugün Parazitting

Bugün, bayram mayram denilmeden, marketten gerekli erzaklar alınıp tüm gün evde kendini dizi,film ve trespassers william'a bırakma günüdür. Önceliklerimiz en az 2 Flash Forward ve Supernatural'ın yeni bölümüni izlemek. Arda kalan zamanlarda da ölümüne tw !

(Yakında Facebook'da "ölümü trespassers williams'dan olacak olanlar" diye 1 grup açma niyetim var.)