30 Ekim 2009

Arda'ya Sahip Çıkmak




Ülke olarak yaptığımız en büyük hatalardan birine şu sıralar Arda Turan maruz kalıyor. Başarıda göklere çıkarıp abarttığımız değerleri, başarısız olduğu anlarda yerin dibine sokmak bizler için çok kolay.

Arda Turan'ı nasıl tanımlarsınız ? 17 yaşında A takıma çıkmış, 4 yıldır Galatasaray'ın her sezon en önemli 3 oyuncusundan biri olmuş, yürüyerek adam çalımlayan, milimetrik paslar atan, üstüne üstlük koşup mücadele eden, Türk futbolunun yıllardır beklediği yıldız adayı, şu sıralar Avrupa vitrinine sunacağımız yegane değerimiz. Peki biz bu değere hakettiği "değeri" verebiliyor muyuz ? Hayır ! Öyle olmasaydı Arda, "Yabancı bir futbolcu olsam şu an çok daha iyi yerlerde olurdum." der miydi ? Arda'nın yakasını bırakmamız lazım ki rahat rahat futbol oynasın. Önce sevgilisiyle çekilmiş fotoğraflarını yayınladılar. Bundan doğalı var mı ! Diğer yıldız adaylarımız gibi maçtan önceki gün diskoya gitmiyor Arda. Sonra tüm Türkiye için utanç kaynağı olan geçen yılki derbideki kavgada günah keçisi oldu, sanki orada tek kavga eden kendisiymiş gibi. Bu yıl başında Galatasaray kulübü muhteşem bir kararla onu kaptanlığa getirdi, bunun üzerine kaptanlığı ona yakıştırmayanlar oldu. Arda değil de kim kaptan olacak ? Her maç cinayet işleyecek gibi duran Ayhan mı ? Burnu havada yabancılar mı ? Ya da defanstaki kazmalar mı ? Son olarak da geçen haftaki derbide Cristian ile kavgası anti-Arda'cıları harekete geçirdi. Tabii ki de hiç kimse oradaki kavgayı tasvip etmiyor, ama kavgayı başlatan Cristian ve alevlendiren Bilica varken baş suçlunun yine Arda olmasını hazmedemiyorum.

30 yılda bir sahip olabildiğimiz futbol yeteneklerini harcamaktan artık vazgeçelim. Ben bir Fenerbahçe'li oalrak yazıyorum bu satırları. Sadece Galatasaraylılar değil, herkes Arda'ya sahip çıkmalı. Unutmayalım ki Cristian, Bilica ve diğerleri gelip geçici, bugün var yarın yok, ama Arda önümüzdeki 10 yıl boyunca Türk futbolu için hizmet edecek. Onun hevesini kırmayalım, destek olamıyoruz bari köstek olmayalım, Arda'yı rahat bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder